Popularni vege restorani u Istri

Istra je daleko poznata po svojoj tradicionalnoj kuhinji koja obuhvaća najrazličitije vrste jela kao što su istarski fuži, brodet, maneštra, pljukanci s tartufima i sirom, itd. No, svakako valja istaknuti i sve popularnije vegetarijanske i veganske restorane koji će zadovoljiti istančana nepca svih onih koji su se odlučili za ovakvu prehranu.

Popularni vegetarijanski i veganski restorani u Istri

Makrovega: Makrovega je restoran smješten u Puli, a bazira se na zdravoj prehrani uključujući makrobiotiku, vegetarijanstvo i veganstvo. Osim toga, vodi aktivnu brigu o životinjama i okolišu. Svakog dana u restoranu je u ponudi drugi jelovnik te možete izabrati jedno od više ponuđenih jela kao što su gulaš od bundeve, rižoto s povrćem, palenta s povrćem, musaka, integralna pizza s vege sirom, maneštra od povrća i leće i slično. Svi ljubitelji tjestenine imaju priliku uživati u savršenim okusima integralne paste s umakom od šljiva te njokima u umaku od špinata. Ako tražite nešto što još do sada niste imali priliku probati, ne propustite kušati jelo od algi i krumpira uz dodatak tradicionalnih začina.

Artha: poznati porečki vegetarijanski i veganski restoran nalazi se u blizini gradske tržnice. Bez obzira na doba dana, uvijek možete kušati neku od jedinstvenih kombinacija svježih i organskih namirnica koja će probuditi vaše okusne pupoljke. 95% ponude iz jelovnika čine vegetarijanska jela, a postoje i obroci bez glutena. Odlučite se za rižoto s gljivama, kremastu juhu od cikle ili slatkog krumpira ili tempuru od tikvica.

Shanti Raw Bite: ovo je još jedan pulski restoran koji poslužuje 100% sirovu hranu. Riječ je o jedinom restoranu u Istri koji se odlučio na ovakav oblik prehrane. Kušajte salatu s povrćem ili orašastim plodovima, varivo od ječma i leće, quesadille s falafelima i sirom, spring rolice s dodatkom raznih umaka, Gazpacho juhu i tako dalje. Od deserata svakako valja izdvojiti tortu od smokve i naranče.