Restorani zdrave prehrane u Zagrebu

Jako je puno razloga zbog kojih se mnogi ljudi odlučuju na vegetarijansku i vegansku prehranu. Možda je lako donijeti tu odluku, ali u praksi je nešto drugačije. No, u današnje vrijeme brojni vlasnici restorana prepoznali su važnost ovakve prehrane za organizam te svojim gostima nude brojna bogata i ukusna jela.

Najpoznatiji zagrebački veganski i vegetarijanski restorani

VEGEHOP

Ovo je popularni vegetarijanski restoran u Zagrebu koji kombinira ekološki uzgojene žitarice od cjelovitog zrna, mahunarke, povrće, alge i ostale namirnice bogate hranjivim tvarima. Za sve to zaslužni su vrhunski i vješti kuhari koji svakodnevno pripremaju najrazličitije obroke.

U njihovoj ponudi možete pronaći posebno pripremljene lazanje i musaku kao i veliki broj jela od tjestenine. Svakako treba istaknuti uvijek svježe pripremljene osvježavajuće salate te hranjiva jela od prosa, kvinoje, tofua i sejtana.

Na meniju se nalaze i sokovi od svježe iscijeđenog povrća i voća iz ekološkog uzgoja. Tu su i bio-hranjivi napitci (smoothie) od kojih najviše preporučujemo napitak od đumbira.

Vegehop misli i na ljubitelje slatkoga. Uživajte u brojnim desertima koji se pripremaju od zdravog smeđeg šećera od trske i agavinog sirupa uz dodatak sušenog voća. Neće ostati zakinuti niti oni koji uživaju u sirovoj prehrani ili su intolerantni na gluten.

GREEN HUT

Ovaj najpoznatiji zagrebački veganski restoran svakodnevno stavlja naglasak na zdrave namirnice. Odlučite se između variva od graha uz dodatak bundeve, kiselog zelja i domaćeg kruha te šarene palente s povrćem uz koju se poslužuju kroketi s ciklom i svježe pripremljeni umak od jogurta i češnjaka. Ne propustite kušati njihov kebab; naime, riječ je o mariniranom sejtanu s povrćem u lepinji koji će vas zasigurno oduševiti.

Radionice zdrave prehrane za sve zainteresirane

Osim zdravog i bogatog menija, Green Hut restoran organizira brojne radionice, savjetovanja i predavanja koja se tiču proizvodnje i pripremanja zdrave hrane. Osobito valja istaknuti Vegansku školu kuhanja koju svaki put okuplja sve veći broj zaljubljenika u ovu vrstu prehrane.