Tečajevi kuhanja u restoranima i kafićima

U današnje vrijeme na gotovo svakih stotinjak metara nailazimo na restoran ili kafić. S obzirom na veliku konkurenciju na ovom području ugostiteljske djelatnosti, važno je razmisliti o načinima na koje ćete vlastito poslovanje učiniti drugačijim od ostalih. Tečajevi i radionice kuhanja jedan su od načina da povećate interes i potaknete ljude da jedu upravo u vašem restoranu.

Prednosti tečajeva kuhanja u restoranu

Satovi kuhanja odlični su za promoviranje vlastitog brenda, jer o zabavnom iskustvu koje će svaki polaznik iskusiti zasigurno će se vrlo brzo čuti i na kraju grada. Usmena predaja najbolji je marketing. Možete iskoristiti priliku i prednost pri rezervaciji tečaja dati potencijalnim gostima.

Budući da ljudi sve više postaju zdravstveno osviješteni kada je u pitanju hrana, tečajevi kuhanja idealan su način da pokažete klijentima sve svježe i organske sastojke koje svakodnevno koristite u vašoj kuhinji. Približavanje kuhinje vlastitog restorana znatiželjnim gostima može pomoći u stjecanju povjerenja koje ćete, dakako, morati opravdati.

Učestalost održavanja tečajeva

O učestalosti održavanja radionica i tečajeva ovisi o vašoj dostupnosti ili dostupnosti vašeg kuhara. Za početak organizirajte jedan termin kako biste vidjeli otprilike koliki je broj zainteresiranih polaznika. Ako primite pozitivne povratne informacije, neka radionice budu češće.

Vrste tečajeva kuhanja u restoranu

Neki restorani održavaju tečajeve u obliku predavanja gdje svi zainteresirani opušteno sjede i promatraju kako korak po korak objašnjavate pripremu nekog, njima zanimljivog jela koje će na kraju svi probati. Nije neobično da se polaznicima ovog tečaja ponudi vino s ciljem stvaranja što opuštenije atmosfere.

Drugi restorani odlučuju se isključivo za praktične tečajeve kuhanja gdje polaznici moraju zasuknuti rukave, staviti pregače i sami pripremati jela, naravno, pod vodstvom.

Obje vrste tečajeva mogu biti prilično učinkovite u pružanju jedinstvenog iskustva vašim gostima. Ono što trebate je odlučiti o tome koji bi tečaj kuhanja bio prikladniji za vaš restoran, odnosno za vaše sadašnje i potencijalne goste.