Vegetarijanski veganski restorani u Hrvatskoj

Kada razmišljamo o Hrvatskoj, osim pregršt prirodnih ljepota prvo što nam pada na pamet je bogata i raznovrsna kuhinja. Pojedine regije mogu se pohvaliti savršeno pripremljenom janjetinom na ražnju, ukusnim ćevapima, ribom na žaru, morskim plodovima i brojnim drugim jelima. No, posljednjih nekoliko godina posebno su se istaknuli vegetarijanski i veganski restorani koji su već pronašli svoju publiku.

Najpoznatiji veganski restoran u Zagrebu – Zrno Bio Bistro

Zrno Bio Bistro je prvi isključivo veganski i organski restoran u Hrvatskoj. Svi djelatnici vode se time da je organska hrana hrana budućnosti. To znači da sve namirnice počevši od voća i povrća pa do žitarica ne sadrže nikakve kemikalije niti pesticide. Svako jutro skladište restorana pune svježim namirnicama koje stižu iz najstarije organske farme u Hrvatskoj.

Jeste li znali da konzumiranjem mesa u organizam unosite stakleničke plinove? Zrno Bio Bistro to nastoji promijeniti, tako da za pripremu vrhunskih jela ne koriste nikakve životinjske proizvode.

Njihov se meni, dakle, sastoji od svježeg, domaćeg i organski uzgojenog voća i povrća s vlastite eko farme Zrno koja se nalazi 55 km istočno od Zagreba, točnije, u malom mjestu Habjanovac.

Posjetite prvi hrvatski veganski i organski restoran i uživajte u prženim krumpirićima, juhi od sezama ili Cordon bleu pripremljenom na vegetarijanski način. Tu je i popularan Kayu sendvič pripremljen od ručno izrađenog kruha s dodatkom sejtana ili tofua. Sendvič se poslužuje s povrćem iz woka, prženim krumpirima i domaćim umakom od rajčice.

Veliki izbor najukusnijih salata i tjestenine

Cezar salata: priprema se od mariniranog tofua uz dodatak pahuljica od badema i krutona (vrsta kruha).

Salata od kvinoje: hrskava i hranjiva kombinacija kvinoje, zelene salate, krastavaca, kukuruza, mrkve, oraha i brusnica zasladit će nepca i najzahtjevnijeg vegana. Dresing od limuna, maslinovog ulja i češnjaka daje poseban i jedinstveni okus.

Greenpeace tjestenina: ručno pripremljena tjestenina sa sezonskim lisnatim povrćem i svježim domaćim umakom od bosiljka osvježit će vas u vrućim ljetnim danima. Obrok upotpunjava mljeveni dimljeni tofu koji također dolazi s vlastite ekološke farme.